Байдън повежда в президентската надпревара с Тръмп

Това показва ново проучване на CNBC/Change Research. Тъй като случаите на заразени с коронавирус в американския юг и запад бележат силен ръст през последните седмици, след като отделните щатите отвориха отново икономиките си, проучването показва, че избирателите в Аризона, Флорида, Мичиган, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин вероятно смятат, че Тръмп носи голяма част от вината за това. Когато анкетираните бяха помолени да посочва двама души или групи, които са най-отговорни за неотдавнашното увеличаване на хоспитализираните с коронавирус, 35% посочват президента, което е най-големият процент сред дадените отговори. Тръмп е последван от "хората, които не носят маски" - с 34% от отговорите, "прекалено ранното отваряне наново на щатската икономика" - с 32%, докато 29% от запитаните смятат, че за това са отговорни "хората, които не са социално дистанцирани". Анкетата предполага, че много избиратели смятат, че Доналд Тръмп играе значима роля в политиките, допринесли за ръста на коронавирусните инфекции. Повечето от анкетираните, или 55%, заявиха, че са съгласни, че президентът прибързано е призовал отделните американски щати да рестартират икономиките си, за да увеличи възможността бъде преизбран през ноември, докато 45% не са съгласни с това мнение. Едва 43% от избирателите са съгласни, че Тръмп дава добър пример и предоставя точна информация за правилните предпазни мерки за COVID-19, но останалите 57% не са съгласни с това. Повод за това мнение дава нежеланието на Доналд Тръмп да носи предпазна маска на публични мяста, практика, която самата негова администрация казва, че може да помогне за забавяне на коронавирусната зараза. Проведената от петък до неделя анкета сред 3729 вероятни избиратели в посочените по-горе шест американски щата показва, че кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън води средно с около 50% спрямо 44% за Доналд Тръмп, след като само две седмици по-рано разликата между двамата беше по-малка - 48% спрямо 45%. Байдън не иска повече от три телевизионни дебата с Тръмп Байдън не иска повече от три телевизионни Източник - Актуално

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Папата започва канонизация на бащата на съвременния ЕС Робер Шуман

  • 20 Юни 2021
  • 137
Папа Франциск поставя френския държавник Робер Шуман, един от основателите на съвременна Европа, по пътя към канонизация в Римокатолическата църква, съобщава БиБиСи.

Кандидат-студенти от чужбина не успяха да влязат в системата за онлайн изпити на МОН

  • 20 Юни 2021
  • 116
Кандидат-студенти с български произход, които живеят в чужбина, не успяха да положат изпитите си онлайн заради проблем със системата, съобщи БНТ.

Големите язовири са пълни над 90% от капацитета си

  • 20 Юни 2021
  • 121
Големите язовири, които се използват за производство на електроенерегия, са пълни над 90 на сто от капацитета си

Експлозии разтърсиха завод за боеприпаси в Сърбия за втори път този месец

  • 20 Юни 2021
  • 115
Поредица експлозии разтърсиха завод за муниции в Централна Сърбия, съобщи сръбската държавна телевизия, цитирана от световните агенции.

България влезе в зелената зона в COVID картата на ЕС

  • 20 Юни 2021
  • 121
България е в зелената зона на картата на ЕС за състоянието на COVID-пандемията на континента.