Германия ще предостави 10 млн. евро в помощ на Ливан

Средствата са за незабавна помощ при отстраняване на последиците от експлозията в Бейрут. Това заяви германският министър на външните работи Хайко Маас в навечерието на донорската конференция за Ливан. „Жителите на Бейрут се нуждаят от нашата помощ“, каза министърът. Днешната конференция е „важен сигнал, на първо място за тези, които непосредствено са пострадали от това бедствие“, добави той. „Много се радвам, че от страна на германското правителство мога да обещая допълнителни 10 милиона евро“, съобщи Маас. Той припомни, че още преди тази трагедия Ливан се е сблъскал със сериозни предизвикателства. „Без реформи няма да има нито устойчиви преобразования, нито стабилност“, предупреди Маас. Катастрофата „може да бъде повод за ново начало“, смята той. Външният министър призова правителството на Ливан да разследва причините за експлозията и да осигури прозрачност. Според него, само така то може да върне доверието на своите граждани.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Срокът на всички експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК се удължава до края на м. февруари

  • 30 Сеп 2020
  • 21
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане.

Болницата в Айтос ще приема само пациенти с COVID-19

  • 30 Сеп 2020
  • 75
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести. Причината - увеличения брой болни с коронавирус, след като беше установено ново огнище в шивашки цех.

Ахладова: "Докладът на ЕК за България е положителен и обективен"

  • 30 Сеп 2020
  • 68
Докладът за върховенството на закона за България е положителен и обективен, той очертава постигнатите резултати, каза в коментар правосъдният министър Десислава Ахладова.

Министър Николова: Над 22 хил. работни места в сектора са запазени благодарение на мярката 60/40

  • 30 Сеп 2020
  • 67
Последните данни за мярката 60/40, която за хотелиери и ресторантьори е 80/20, показват, че чрез нея са запазени повече от 22 хил. работни места в бранша.

Докладът на ЕК: "Липса на прозрачност в медиите и предизвикателства в борбата срещу корупцията"

  • 30 Сеп 2020
  • 65
Липсата на прозрачност при собствеността на медиите, все по-чести заплахи срещу журналисти от всякакъв вид и предизвикателства в борбата срещу корупцията - това са основните критики в доклада за България в новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона.