Съмнения за диабетна кома при Навални

Според публикацията, лабораторните изследвания разкриват повишени нива на кръвна захар и ацетон в урината, докато електрокардиограма (ЕКГ) показва метаболитни промени в миокарда. Експерт по спешна медицинска помощ твърди пред "Известия", че повишените нива на ацетон и захар, както и метаболитните промени в миокарда, могат да показват възможна диабетна кома. Това може да бъде причинено от физическо натоварване, стрес или нервни преживявания. Той отбеляза, че може да говори и за тромбоза на големите мозъчни съдове, която за кратко време може да доведе до кома. От своя страна ендокринологът Алексей Калинчев изрази мнение, че данните от теста могат да показват, че Навални има диабет тип 1. По-рано източник в областта на медицината каза, че клиничната картина, подобна на тази на Навални е характерна както за интоксикация, така и за някои други остри състояния. "Сега се предполага отравяне с натриев оксибутират", обясни източникът. Ръководителят на Фонда за борба с корупцията /ФБК/ се почувства зле на борда на самолета по маршрута от Томск до Москва. Лайнерът спешно се приземи в Омск, след което блогърът беше хоспитализиран. Прессекретарят на ФБК Кира Ярмиш предположи, че Навални е отровен. Все още няма потвърждение на тази версия. В четвъртък вечер Анатолий Калиниченко, заместник главен лекар на Омската спешна болница №1, заяви пред РИА Новости, че лекарите въз основа на резултатите от проучванията не са открили признаци на инсулт, инфаркт или инфекциозни лезии, включително коронавирус. Източник: БГНЕС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 682
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 630
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 630
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 911
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 882
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.