« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЕС със санкции срещу хора на Лукашенко

Европейският съюз наложи санкции на до 20 високопоставени служители в Беларус, заподозрени в измами и насилие над протести, и вероятно в определен момент президентът Александър Лукашенко ще бъде включен в списъка, заявиха външните министри на блока, съобщава АП. "Имаме общо съгласие за това как ще бъде структуриран списъкът и кой ще бъде, повече или по-малко, в списъка", заяви министърът на външните работи на Чешката република Томаш Петричек пред репортери на среща на министрите на външните работи на ЕС в Берлин. Техническите характеристики, които участват в законното финализиране на списъка обаче, няма да бъдат готови поне още една седмица. На въпрос дали президентът на Беларус ще бъде засегнат от забрана за пътуване и замразяване на активи, Петричек отговори, че смята, че "Лукашенко трябва да бъде в списъка. Въпросът е дали на първия етап или на по-късен етап, ако няма напредък." Литовският външен министър Линас Линкявичус се съгласи, че Лукашенко трябва да бъде в списъка сега, но той призна, че може да има "тактически причини", сега да е извън него. Литва представи свой собствен списък със 118 служители. Някои страни предпочитат постепенен подход, който би засилил натиска чрез постепенно добавяне на повече имена, ако Лукашенко не успее да влезе в разговори с опозицията. На срещата в Берлин, Гърция и Кипър искат санкции срещу Турция, преди да се съгласят на мерките срещу Беларус. Руският президент Владимир Путин обясни в четвъртък, че Лукашенко го е помолил за полицейска помощ, ако протестите там станат бурни, но все още не вижда такава нужда. Линкявичус коментира, че "не можем да изключим това нашествие" и че ЕС също трябва да изпрати ясно предупреждение към Русия.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Ателиетата ще могат да са със статут на жилища

  • 30 Юни 2022
  • 529
Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при определяне на предназначението на сградите. За едностайните жилища вече ще се разрешава да се разполагат и на север, североизток и северозапад.

България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС

  • 30 Юни 2022
  • 482
България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС. „Повечето хора имат очаквания и са фокусирани основно върху проектите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), а не върху реформите, които предстоят.

Грамофонът на „Богориди“ става сцена на изкуствата утре, 1 юли

  • 30 Юни 2022
  • 493
На 1 юли край емблематичната за Бургас скулптура на ул. „Богориди“ отново ще се съберат деца и гости на града за поредната лятна артистична акция „Петъчен Грамоfon“. От 10 до 12 часа там ще се проведе Ателие за рисуване на грамофонни плочи, с ръководители Вили Колева и Валентина Кънева. Малките художници ще дадат нов живот на отчислени от фонда на библиотеката плочи, като ги превърнат в произведения на изкуството.

Най-новата песен на Стефан Диомов ще открие осмата фото изложба на композитора

  • 29 Юни 2022
  • 694
Най-новият детски хит на ВГ „Изгревчета“ – „Нека да ви кажа“, написан специално за групата от маестро Стефан Диомов, ще бъде официално представен на 1 юли, петък, от 20.30 часа на открита сцена „Охлюва“.

Бургаският музей представя резултатите от подводните разкопки при нос Чироза през 2022 г.

  • 29 Юни 2022
  • 678
На 30 юни 2022 г., четвъртък, от 11:00 ч. в Археологически музей - Бургас (бул. „Алеко Богориди“ 21), пред бургаската общественост ще бъдат представени резултатите от най-новите подводни археологически разкопки при нос Чироза, провели се в края на юни 2022 г.