« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Меркел затваря Германия за четири седмици

Новите ограничителни мерки са договорени след видеоконферентен разговор между Меркел и лидерите на 16-те провинции. Рестрикциите ще се прилагат в цялата страна и ще бъдат преразгледани след две седмици. "Това са тежки мерки ", каза тя пред журналисти. Меркел предупреди, че броят на приетите пациенти в интензивните отделения се е удвоил през последните десет дни и че здравната система ще бъде задръстена, ако епидемията продължи да се разпространява с такова темпо. Тя добави, че Германия е достигнала до момент, при който 75% от заразените не могат да бъдат проследени. "Трябва д а действаме сега, трябва да действаме сега, за да избегнем извънредно положение в националното здравеопазване", подчерта тя и предупреди, че ситуацията е много сериозна. Икономическият министър Петер Алтмайер заяви, че според Институт "Роберт Кох" източникът на разпространение на коронавируса не е ясен при 80% от случаите. Все повече нови огнища на коронавируса...Новите правила ще позволят на магазините да останат отворени при условие, че има само един клиент на 10 квадратни метра достъпно пространство. Затварят се ресторантите, баровете, театрите, кината, басейните и фитнесите до 30 ноември. Концертите се отменят. Ще бъде поискано от хората да избягват несъществени пътувания. Пренощуването в хотели ще бъде позволено само при важни бизнес пътувания. Меркел каза, че целта е да се ограничи въздействието на мерките върху икономиката до минимум и училищата и детските градини да останат отворени. ДПА се е сдобила с документ с позицията на правителството, от който става ясно, че Меркел иска да ограничи събиранията до не повече от две домакинства и не повече от 10 души . Тя също настоява за затваряне на ресторантите, баровете, хотелите и други бизнеси , докато училищата и най-важните магазини остават отворени. Предложената блокада през ноември има за цел да намали броя на новите случаи на коронавирус преди коледните празници , за да може семействата да празнуват заедно. Германия регистрира рекордни 14 964 случая за последното денонощие. 85 души са починали. Общо 449 275 случая има в Германия и 10 098 починали.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 56
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 44
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.

Кметът с предложение за участие на Бургас в пилотен проект на УНИЦЕФ

  • 20 Ян 2021
  • 132
Община Бургас ще участва като една от първите общини в реализиране на пилотен проект за тестване на "Гаранцията за детето" в България. Проектът е финансиран от Европейската комисия и ще се реализира в 4 европейски държави, сред които и България.

Предстои реставрация на най-старата къща в Бургас – Бракаловата

  • 20 Ян 2021
  • 98
Тази година предстои реставрация на най-старата къща в град Бургас, построена през 1872 г. Това е Бракаловата къща, в която е настанен от десетилетия Етнографският музей.

Шест изложби могат да бъдат разгледани в залите на "Флора" и НХК

  • 19 Ян 2021
  • 187
Шест интригуващи изложби могат да бъдат разгледани този месец в залите на Експоцентър "Флора" и фоайетата на обновения Дом на културата НХК. Ако се интересувате от изкуство и фотография, задължително включете в разходката си тези две локации.