Близо 2000 души протестираха в Мюнхен срещу мерките в Германия

"Тук не става дума за свободата на събранията", каза един от ораторите на "Терезиенвизе" - мястото в Мюнхен, където традиционно се организира знаменитият Октоберфест - след което покани участниците да се помолят заедно с него. Полицията заяви, че макар събитието да започнало с "характеристиките" на църковна служба, след като то започнало "все повече да прилича на концерт", около 19 ч. тя го закрила. През уикенда в Германия протестираха хиляди хора във връзка със започващото от днес затваряне на федералната република. Противоепидмичните мерки, които влизат в сила, предвиждат ресторантите и баровете да бъдат затворени, а събиранията на открито да бъдат ограничени до най-много 10 души от две домакинства. Полицията на протеста в Мюнхен заяви, че е предупредила около 200 души заради неправилно носене на маски или заради липса изобщо на такива. Градската управа беше разрешила в демонстрацията да участват само 1000 души, решение, което беше потвърдено от две съдилища. Организаторите от инициативата "Латерално мислене 089" бяха регистрирали 5000 демонстранти. На сцената бяха издигнати кръстове, бяха поставени и ковчези с венци от цветя и увити с германски флагове.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За първи път в Бургас представят „Цар Лъв“ на сцената на Летния театър

  • 24 Юни 2022
  • 614
"Цар Лъв", който безапелационно оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения, ще завладее сцената на летния театър в Бургас на 26 юни , неделя, от 20 часа . Трогателната история на малкото лъвче Симба е разказана чрез красива музика и пищен спектакъл.

Филмът „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” представя човека и твореца Симеон Димитров тази вечер в НХК

  • 24 Юни 2022
  • 537
Прожекцията на филма „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” ще представи личността на талантливия режисьор, поет, преподавател и драматург Симеон Димитров тази вечер, 24 юни, от 18.30 часа в залата на Културен дом НХК.

Педагози и ученици обмениха добри практики в айтоското село Карагеоргиево

  • 24 Юни 2022
  • 611
Педагози и ученици от три учебни заведения обмениха опит и добри практики в рамките на Национална програма "Иновации в действие". Домакин на събитието бе ОУ "Св. св. Кирил и Методий", село Карагеоргиево.

В понеделник Бургас ще е домакин на форума „Новият подход в регионалното и трансграничното развитие 2021-2027 г.“

  • 23 Юни 2022
  • 894
Форумът „Новият подход в регионалното и трансграничното развитие 2021-2027 г.“ – представяне и обсъждане на инструменти за подкрепа през програмен период 2021-2027 г., ще се проведе в гр. Бургас на 27.06.2022 г., понеделник.

150 исторически автомобила идват за грандиозен Ретро парад в Бургас на 2 юли

  • 23 Юни 2022
  • 791
И тази година традиционният ретро парад в Бургас ще впечатли малки и големи с атрактивни легендарни возила, които не могат да се видят всеки ден. В грандиозното събитие ще бъдат представени 150 автомобила и мотоциклета от всички краища на България.