Нови правила за влизане във Великобритания, край на карантината на 2 декември

Великобритания ще пусне нова система за тестване на коронавирус за пътуващите, които пристигат от високорискови страни на 15 декември., Според новите изисквания периодът на задължителна самоизолация на пътниците от тези региони ще бъде намален от две седмици на пет дни в случай на отрицателен резултат от теста, съобщава британското правителство. След този период на самоизолация и отрицателен резултат ще се отменя необходимостта от по-нататъшна карантина. Пътуващите ще трябва да се запишат предварително за тестване и да попълнят въпросник. Тези, които откажат да вземат теста за коронавирус, ще бъдат обект на предходното двуседмично изискване за изолация. Междувременно британският премиер Борис Джонсън обяви края на националната карантина на 2 декември в Англия, където живеят 84% от населението на Великобритания. Ръководството на останалите административни и политически части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, само определя набора от санитарни и епидемиологични мерки. В Англия второстепенните магазини и фитнес залите ще могат да отворят след изтичането на пълната карантина на 2 декември, оповести британският премиер Борис Джонсън в парламента, но допълни, че при връщането към система от тристепенни локални карантини ограниченията ще бъдат по-строги. Решението за това кои райони ще останат в същата степен на местна карантина, както преди локдауна ще бъде оповестено в четвъртък. Това ще зависи от броя на заразяванията, като на всеки 14 дни ще има преразглеждане на положението в отделните райони, а схемата се очаква да продължи до март. Премиерът се извини на хората с бизнес за трудностите, до които ще доведат ограниченията. Ще бъдат отворени обаче второстпенните магазини, фризьорските салони, фитнес залите и местата за отдих. По-голямо посещение ще бъде позволено на сватби и религиозни церемонии при условие, че се спазва социалната дистанция. Ще се върне правилото за събиране на групи до 6 души. Пада вечерния час за заведенията. Най-новият момент е, че ще бъдат допускани до 4 000 публика за спортни прояви на открито в районите с ниска степен на карантина. Очаква се премиерът да разясни и схемата за празнуване на Коледа, като се очаква да бъде позволено на до три семейства да бъдат заедно пет дни около празниците.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 473
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 441
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 444
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 725
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 695
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.