ЮНЕСКО организира онлайн конференция, посветена на сигурността на журналистите

 • 24 Фев 2021
Групата на приятели за сигурността на журналистите при ЮНЕСКО, председателствана от Австрия, заедно с ЮНЕСКО и други партньори, сред които Нидерландия, Люксембург и Канада, ще бъде домакин на онлайн конференция, посветена на темата за безнаказаността на престъпленията срещу журналисти. Виртуалната дискусия ще се проведе в понеделник - 1 март, от 13:00 часа българско време, като е предвиден превод на английски, френски, испански и арабски език. Фокусът на конференцията, който цели да се обменят добри практики, ще бъде насочен към сътрудничеството със съдебната власт и правоприлагащите органи. Форумът се основава на утвърдени инициативи на ЮНЕСКО, включително обучение на съдии в Латинска Америка и Африка, а както и наскоро публикувани насоки за работата на прокурори при преследване на престъпления срещу журналисти. Организаторите си поставят за цел да повишат осведомеността и да се даде принос към капацитета на участниците, които имат отговорност за ефективното справяне с безнаказаността чрез ефективно спазване на закона. Един от сегментите на конференцията ще се фокусира върху жените журналисти и предизвикателствата, пред които са изправени при намирането на справедливост. Всички заинтересовани могат да заявят участие тук: https://unesco-org.zoom.us/webinar/register/WN_2N-t1rfyToaxEEGtgyXPlw Повече информация за форума е публикувана тук: https://events.unesco.org/event?id=494792865&lang=1033

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

 • 22 Окт 2021
 • 91
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.

Проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси” в Бургас

 • 22 Окт 2021
 • 66
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации осъществи успешно първия етап по проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси”.

Burgas Digital 2021 ни среща с високите технологии

 • 22 Окт 2021
 • 89
Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

 • 22 Окт 2021
 • 83
До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа".

Общината почиства речните корита и отоводнителни канавки

 • 21 Окт 2021
 • 188
Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.