Около 2000 чуждестранни войници ще помогнат за сигурността на Олимпийските игри в Париж

„Имаме около 2000 чуждестранни полицаи, жандармеристи и войници, които ще се присъединят към системата за защита за Олимпийските игри“, каза Себастиен Льокорню пред телевизионната станция LCI. Франция, която ще бъде домакин на игрите от 26 юли до 11 август, повиши тревогата си до най-високо ниво, след като атака в концертна зала в Москва отне най-малко 144 живота на 22 март. Групировката "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за клането . Министърът каза, че подкрепленията ще осигурят „специфични функции“ в недостиг, включително водачи на кучета, конни ездачи и конни патрули. В края на март Полша заяви, че ще предостави войски с акцент върху кучета за откриване на бомби и операции за борба с тероризма. Не се уточнява броят на войските. Близо 45 000 полицаи и жандармеристи ще бъдат мобилизирани в района на Париж за церемонията по откриването на 26 юли, която в нарушение на традицията ще се проведе по поречието на река Сена вместо на главния стадион. По време на самите игри ще бъдат разположени 18 000 френски военни, включително 3 000, отговарящи за въздушно наблюдение - в допълнение към около 35 000 полицаи и жандармеристи. www.france24.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 81
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 98
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 105
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 117
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: