Макрон каза, че церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж може да бъде преместена

Г-н Макрон каза, че то може да бъде „ограничено до Трокадеро“, през Сена от Айфеловата кула, вместо да покрива планирания участък от реката. Той добави, че дори може да бъде преместен на Стад дьо Франс, връщайки се към традиционна церемония. Церемонията по откриването ще бъде първата, която ще се проведе извън стадион. Повече от 10 000 спортисти се очаква да плават по 6-километровия участък от Сена на около 160 баржи. Организаторите първоначално планираха да поберат около 600 000 души, които да гледат церемонията от бреговете на реката, но сега това беше намалено до 300 000 души. Вече стана ясно, че на туристите няма да бъде даден безплатен достъп за гледане на церемонията, както беше първоначално планирано. Вместо това билетите ще бъдат само с покана, а не чрез отворена регистрация. Има също опасения, че войните в Украйна и Газа могат да увеличат заплахата за сигурността, като френските власти споменават възможността за нападение с дрон. източник:CNN

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 90
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 108
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 115
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 129
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: