Президентът на Иран предупреждава за тежък и болезнен отговор, ако неговите „интереси“ бъдат нападнати

В разговор с емира на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани в понеделник, президентът каза, че атаката на Иран срещу Израел този уикенд е акт на „легитимна отбрана“. „Както вече официално съобщихме, операцията „Честно обещание“ беше успешно проведена с цел наказване на агресора. Сега ние твърдо заявяваме, че и най-малкото действие срещу интересите на Иран определено ще бъде посрещнато със сериозен, мащабен и болезнен отговор срещу всичките му извършители“, каза Раиси. „Честно обещание“ беше името, дадено на безпрецедентната атака на Иран, при която бяха изстреляни дронове и ракети срещу Израел за период от пет часа – почти изцяло прехванати от израелската армия и нейните съюзници. Израел обеща да отговори и претегля възможностите си да го направи. В призива Катар „подчерта необходимостта от намаляване на всички форми на ескалация и избягване на разширяването на конфликта в региона“, според изявление, публикувано от държавната информационна агенция Шейх Тамим. източник:CNN

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Кметът на Карлово и граждани блокират Подбалканския път в сряда

  • 27 Май 2024
  • 9
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от бедствието през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, и Христо Даново, затварят предупредително за един час Подбалканския път /Републикански път I-6/ и прохода „Троян – Кърнаре“ на 29.05.2024 г.

Китайското посолство дарява 100 божура на Община Пловдив

  • 27 Май 2024
  • 12
Посолството на Китайската народна република ще дари 100 броя дървовиден божур на Пловдив.

Във Варна откриха Световната купа по спортна гимнастика

  • 27 Май 2024
  • 14
Четирима български състезатели се класираха за финалите на престижното състезание

ДЕЦАТА НА БУРГАС ЩЕ ПРАЗНУВАТ 1 ЮНИ ЦЕЛИ ТРИ ДНИ СЪС FUN&SUN УИКЕНД

  • 27 Май 2024
  • 26
Фолклорни дефилета, народни танци, куклен театър, спортни инициативи, арт работилнички за рисуване и хартиени самолети, шоу програма със сапунени балони и "Детски карнавал" са част от инициативите посветени на най-чакания детски празник, 1 юни.

ОБЩИНА БУРГАС, ОБЛАСТНА УПРАВА, ВИК И РИОСВ С ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ ЗА КЛЮЧОВИ РЕМОНТИ

  • 27 Май 2024
  • 61
Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ синхронизираха действията си за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места.