« март 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сорос обяви война на Фейсбук

Милиардерът Джордж Сорос поиска от Марк Зукърбърг и Шерил Санберг да се оттеглят от постовете си. Той направи това в писмо до авторитетния вестник Financial Times, в което заявява, че отказът на Фейсбук да премахне политическите реклами помага на Доналд Тръмп да бъде преизбран за президент на САЩ, пише белградският ежедневник Danas, цитиран от "Фокус". Писмото бе пуснато преди посещението на Зукърбърг в Европа, в хода на което той поиска от европейските лидери по-малко законодателни регулации за социалните мрежи. Предложенията му обаче бяха посрещнати хладно. Той иска да промени сегашния регламент относно вредното съдържание в интернет платформите. Сорос обяви война на Фейсбук и обвини Зукърбърг, че помага на Тръмп Размиване на фактите В кратко писмо до Financial Times Сорос, известен също като финансист на Демократическата партия в Америка, изтъква: „Изглежда г-н Зукърбърг има някакво общо споразумение с Доналд Тръмп да му помогне при преизбирането“. "Фейсбук не трябва да чака правителствен регламент, за да престане да приема всякакви политически реклами през 2020 година, поне докато не минат изборите на 4 ноември. Ще повторя предложението - нека Марк Зукърбърг и Шерил Сандберг да се оттеглят от позициите, които заемат във Фейсбук“, пише още милиардерът. Той добавя, че макар да поддържа искането правителствата да приемат закони, отнасящи се до социалните мрежи, смята, че Зукърбърг размива фактите, когато говори за контрола над интернет. Сорос е известен като критик на Фейсбук, а през ноември 2018 г. компанията призна, че е наела фирма за връзки с обществеността, за да започне кампания срещу милиардера. Definers е била ангажирана, за да провери дали кампанията „Свобода от „Фейсбук“ е свързана със Сорос. Първоначално Сандберг отрече да знае, че Facebook е започнала кампания срещу Сорос, но по-късно поясни, че информацията е вярна. Фейсбук срещу Европейската комисия Зуъкръбърг ще посети Брюксел през тази седмица и ще се срещне с множество представители на ЕС. Той каза по време на конференция по сигурността в Мюнхен преди няколко дни, че правните актове трябва да са някъде между регулирането на състоянието и функционирането на съществуващите медии и правилата, свързани с телекомуникационните компании. Фейсбук също така публикува документ, който предполага как може да се регулира съдържанието в социалните мрежи. Четирите най-големи предизвикателства са: Как регулирането може да намали езика на омраза, без да засегне свободата на изразяване? Как законите трябва да увеличават отчетността на социалните мрежи? Трябва ли интернет компаниите да отговарят на определени поставени цели? Трябва ли регламентите да определят какво вредно съдържание трябва да бъде забранено в интернет платформите? https://glasove.com/

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Празнични литургии в църквите няма да има

  • 30 Мар 2020
  • 117
Празнични литургии в църквите няма да има. Службите за Великден ще са извън храмовете. В храма всеки мирянин може да си запали свещичка, но службите ще бъдат извън храмовете.

Прокуратурата сезира КЗК за разликата в цената на петрола на международните пазари и на бензина у нас

  • 30 Мар 2020
  • 104
Върховната административна прокуратура сезира Комисията за защита на конкуренцията, която да прецени дали да образува производство с предмет - как се образуват цените на течните горива при продажбата им на бензиностанциите на територията на страната.

Дезинфекцират църквите, правят КПП-та пред ромските махали

  • 30 Мар 2020
  • 110
Църквите в Бургас също ще бъдат дезинфекцирани. Това е едно от решенията на Общинския кризисен щаб от днес, което обяви кметът Димитър Николов. Започва и вторият етап по дезинфекциране на кв. Победа, като ще влиза и в дворовете и празните пространства извън уличната мрежа.

Засаждат нова растителност на крайбрежната в кв. Сарафово

  • 30 Мар 2020
  • 103
Община Бургас започва озеленяването на района около крайбрежната алея в кв. Сарафово, където бяха нагло изсечени близо 10 дървета. Към момента извършителят на незаконната сеч е неизвестен. При установяване на самоличността му той подлежи на санкция.

На 1 април започва онлайн приема в детските градини

  • 30 Мар 2020
  • 135
Точно в 08.00 часа на 1 април, сряда, бургаската електронна система за прием в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата ще бъде активирана в режим за кандидатстване.