В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ДЕЙСТВА НАЙ- СЪВРЕМЕННАТА СИСТЕМА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

„Проектът за осъвременяване на видеонаблюдението е съвместна инициатива на общината и РУ Несебър и се реализира благодарение на доброто взаимодействие между институциите, които представляваме. Целта на проекта е да подпомогне дейностите на полицията по превенция и контрол на противообществени прояви, пътни нарушения и произшествия и др. на територията на населените места в общината. Община Несебър е най-посещаваната в България през летните месеци и за нас е от изключителна важност да осигурим спокойствието и сигурността на гражданите и на гостите, които посрещаме. Съществуващата в общината от 2008 г. система за видеонаблюдение през годините е обект на непрекъснато надграждане. Към днешна дата, в следствие на последното обновяване и разширяване, разполага със специализиран софтуер за анализ на направените видеозаписи.“ – каза кметът Николай Димитров. Директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Емил Павлов, заяви: “Територията на община Несебър през летния сезон се превръща във второто по гъстота населено място след столицата, така че това видеонаблюдение е от огромна полза за работата на полицията. Изказвам благодарността си към ръководството на общината за съвместните усилия в полза на гражданите и дългогодишното сътрудничество в програмата за командироване на служители на МВР през летните месеци.“ „Работим със системата от около двадесет дни, през които, благодарение на видеонаблюдението, сме разкрили седем престъпления.“ – поясни началникът на РУ Несебър главен инспектор Коста Кирязов. Наблюдение със специализирана техника се осъществява на публични места и в институции на община Несебър, за които, в резултат на анализи и статистика, е констатиран повишен риск от възникване на ПТП или осъществяване на противообществени прояви с участие на граждани. Към системата са включени детските градини, училищата и др. сгради и обекти общинска собственост. Инсталирани са 91 броя, 4 различни модела камери (трафик, камери за лицево разпознаване, панорамни камери, камери с мета данни) с висока резолюция в зависимост от местата за разполагане. Обхванати са всички входно изходни локации на територията на община Несебър, както и най-важните зони в градската среда. Трафик камерите поддържат: засичане на рег. номера при скорост до 300 км/ч, разпознават вида на превозното средство, марката, цвета, заснемат лицето на шофьора и пасажера по 8 параметъра. Камерите в градската среда са двусензорни с висока резолюция позволяват използването на метаданни като разграничават 4 основни критерия: моторно превозно средство (автомобил, камион, микробус, мотоциклет и др.), немоторни превозни средства, заснемане на лица, заснемане на хора. Всички съществуващи градски камери, които не са изградени по този проект, са включени в системата. Видеонаблюдението в община Несебър ще продължи да бъде надграждано и усъвършенствано. www.nesebar.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 589
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 549
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 549
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 833
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 803
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.