Xiaomi: Китайският гигант за смартфони се изправя срещу Tesla

На събитието главният изпълнителен директор на технологичния гигант Лей Джун каза, че стандартният модел SU7 ще бъде на цена от 215 900 юана ($29 872; £23 663), а версията Max ще струва 299 900 юана. Фирмата казва, че е получила над 50 000 поръчки в рамките на първите 27 минути от продажбата. Навлизането на Xiaomi на пазара на електрически автомобили идва след като ръстът на продажбите се забави в световен мащаб, предизвиквайки ценова война. С този ход технологичният гигант се изправя срещу европейските конкуренти, включително Tesla и BYD. Началната цена в Китай за Model 3 на Tesla е 245 900 юана. Г-н Лей също каза, че SU7, който е сравнен с моделите Taycan и Panamera на Porsche, ще има минимален пробег от 700 км (435 мили), побеждавайки 567 км на Tesla Model 3. Фирмата се надява, че споделената операционна система на SU7 с нейните телефони, лаптопи и други устройства ще се хареса на съществуващите клиенти. Xiaomi е третият най-голям продавач на смартфони в света с пазарен дял от около 12%, според изследователската компания Counterpoint. www.bbc.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 552
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 514
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 515
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 799
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 768
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.