« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Поморие отбеляза „Седмицата на гората” със засаждане на 108 нови дръвчета

Инициативата обхвана няколко населени места от общината, а общият брой засадени дръвчета е 108: розова акация, китайски мехурник, чинар, албиция, обикновен явор, червенолистна слива, копривка, червенолистен дъб, бреза, каталпа, клен и див рожков. В градинката зад НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“, бяха засадени и последните няколко дръвчета тип червенолистен дъб. По своя инициатива в кампанията се включиха и хората от местния Клуб на инвалида с председател Йорданка Ганчева. Въпреки своите двигателни затруднения, за трета година възрастните хора активно се включиха в озеленителните дейности. Всички дръвчета бяха осигурени от Община Поморие и засадени с помощта на работници от предприятието.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗЕМЯТА С АТРАКТИВНО СЪБИТИЕ В ДВОРА НА ЕТНОГРАФСКИЯ МУЗЕЙ

Новата любима локация на бургазлии – Етно кафене и музей, ще предложи още едно различно събитие този уикенд. Негови организатори са момичетата от Aрт-Депо за Реставрация, които ще се развихрят с работилница, демонстрация и workshop за същинска реализация и завършен продукт. Всичко това ще се случи в два дни - 20 април (събота) и 21 април (неделя), водещ ще бъде Невена Ганчева - инж. дизайнер и Марина Шопова - фасилитатор на проекта @coworking_family_burgas. „Подготвили сме еко работилнички с кауза за по-чиста околна среда за нас и децата ни! Каним всички приятели, деца на природата и приложното творчество от Бургас да се включат в това прекрасно и различно събитие. Еко работилници ще са посветени на преизползването и нулев отпадък, за целта ще бъдат използвани декор бои, пасти, въжета, текстил, декупажна хартия и други средства и техники на приложното изкуство за творчество“, споделят организаторите на събитието.

БЛАГОУСТРОЯВАТ ОКОЛО ЧЕТИРИ БЛОКА В „МЕДЕН РУДНИК“ ПО ПРОГРАМА „МОЯТ ГРАД“

  • 17 Апр 2024
  • 69
Започнаха дейности за благоустрояване на пространството около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“.

Провеждат акция "Капачки за бъдеще" тази неделя в Бургас

  • 17 Апр 2024
  • 84
Акция под надслов „Капачки за бъдеще“ ще се проведе тази неделя в Бургас. Тя е част от националната кампания, която се провежда през април и тази година ще е факт в 33 града в страната.

БАБХ се включи в 17-тата кампанията „Капачки за бъдеще“

  • 17 Апр 2024
  • 80
Администрацията на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) традиционно се включи в седемнадесетото издание на кампанията „Капачки за бъдеще“.

Калоян Гешев на 13 г. отново спечели първо място на Олимпиадата по умствени изчисления

  • 17 Апр 2024
  • 100
Калоян Гешев на 13 г. отново спечели първо място на Олимпиадата по умствени изчисления, предаде бТВ.